11-3-v4

Viestinnän sääntö 11-3

Hain alkuvuodesta mukaan heimoon, johon haluttiin sosiaalisessa mediassa aktiivisia ihmisiä mukaan juoksemaan ja sparraamaan toisiaan. Luvassa olisi hyvää meininkiä, ja koska ryhmäpaine auttaa minua liikkumaan ja ylipäätään saavuttamaan asioita, halusin messiin.

Myöhemmin huomasin Twitteristä, että ekat treenit olivat takana. Uumoilinkin etten tullut valituksi, kun mitään ei kuulunut. Webbisivu toteaa tätä kirjoittaessa edelleen samaa: ”- – ryhmään valitaan 15 juoksijaa. Hakuaika päättyy 10.1.” Kyselin vähän, ja asioista tietävä kertoi hakemuksia tulleen yli 600, Excelin pyörittämisessä oli hurja urakka ja kaikki tämä vapaaehtoispohjalta. Ymmärtäähän tämän.

”Sääntö 11-3” on viestinnän epävirallinen lainalaisuus. Eli: Negatiivinen kokemus kerrotaan 11 kertaa ja positiivinen kokemus vain 3 kertaa eteenpäin.

Siitä samasta Excelistä olisi minimivaivalla pyöräytetty osoitteet, lyhyt kiitosmeili rannalle jääneille ja vaikka kutsu jatkossa pidettäviin avoimiin treeneihin. Moniko meistä innokkaista tyytyy nyt kertomaan niille yhdelletoista, kun mukaan saaminen olisi ollut pienestä kiinni.

Kiire ja siihen vetoaminen on nykyään käytetty ja pätevä syy. Hyvä arki taas on pieniä tekoja, joilla on iso merkitys. Tässä oltiin niin lähellä onnistumista, että harmittaa heimon puolesta!

Share on FacebookTweet about this on Twitter

No comments yet.

Vastaa

Fuelled by IMPROVment.