Kuva: Ville Arponen

Tiikerirapuja ja työelämän ongelmia

Kesän kynnyksellä aloitetaan uudenlainen blogipostitusten sarja. ”Lounasseuraa” on reportaasi rennosta lounaasta, jossa jutellaan samalla, mitä työelämään kuuluu.

Kuka: Ville Arponen, toiminut mm. Jytäurpona Radio Helsingin perjantai-illassa sekä uuden Radio Helsingin toimitusjohtajana.

Lounas: Villen kokkaama Tiikerirapu-inkivääripasta, jälkiruokana Jamaican Blue –kahvia mutteripannulla.

Sain kutsun lounaalle Villen kotiin. Oli todella lämmin toukokuinen tiistai, kun suuntasin klassikkotunturini Espoon Olarin korkeimmalle mäelle.

Tiikerirapuja ja inkivääripastaa. Kuva:(C) Villa Arponen

Tiikerirapuja ja inkivääripastaa. Kuva:(C) Villa Arponen

Ville valmisti ruokaa ja juteltiin siinä samalla, viimeksi tavatessamme nähtiin vielä Radio Helsingin tiloissa. Villen pesti oli lyhytaikainen ja HS:n jutusta voi jo päätellä, osapuolilla oli erilainen näkemys siitä, miten asiat menivät. Ei siis ihme, että ajauduimme lounaan ohella miettimään työelämän epäkohtia ja ristiriitatilanteita. Tässä keskeisimpiä oivalluksia:

Työelämä ”palkitsee”

  • Liian usein työelämä palkitsee itsekkäät ja narsistit, koska fiksumpi joustaa. Narsisti liian usein kuittaa “palkinnot”, sillä voittajat kirjoittavat historian.
  • Hektinen työelämä on vienyt asioita siihen suuntaan, jossa työpahoinvointi lisääntyy. Kaikkeen ei ole aikaa, työntekijän on pakko valita taistelunsa.

Työura on nykyään syklinen

Mietittiin, miltä näyttävät nykyiset työurat. Uskaltajan tai työnvaihtajan ura ei ole lineaarinen vaan pikemminkin syklinen – tehdään täysillä sen aikaa, kun tehdään.  Sen jälkeen katse horisonttiin kohti uusia haasteita. Esimerkki omasta itsestäni: olen tehnyt tutkimusta, B2B-myyntiä, ja nyt valmennuksia. Koen, että tämä on kolmas sykli urallani.

Mainio blogaus uranvaihtamisesta on oikeastaan kertomus työelämän ottamisesta omiin käsiin: Tuukka Koski – kuinka Michelin-kokista tuli huippuvalokuvaaja.

Vuorovaikutustilanteesta on aina yhtä monta versiota kuin osallistujaakin, tässä Villen versio tapahtuneesta. Villellä oli keväällä proggis #satapäivääsafkaa, blogi löytyy täältä: http://www.arponen.fi/.

Share on FacebookTweet about this on Twitter

, , , ,

No comments yet.

Vastaa

Fuelled by IMPROVment.