image

Kevät ei ole menetetty, tee oikeita asioita!

Vuodenvaihde oli se toinen aika vuodesta, jolloin maailma piti taas saada valmiiksi. Jos olet rehellinen, suuri osa kiireestä ja tehtävästä työstä oli oman mielen rauhoittamista eikä todellista asioiden etenemistä. Työt haluttiin omalta pöydältä ja inboxista jonkun toisen harmiksi. Sääli, että kaikki muutkin tekevät niin.

Tiukan rypistyksen jälkeen painuttiin joululomille, jossa rentouduttiin ja tammikuussa palattiin uusin voimin sorvin ääreen. Vastassa oli iso kasa töitä, joilla kaikilla oli kiire. Joululoman hyödyt tuntuvat haihtuneen näin tammi-helmikuun vaihteessa jo kokonaan.

Palataanpa hetkeksi viime kesään, meillä rakennettiin Karkkilaan sukumökille uusi ulkorakennus. Maasto on epätasainen ja haasteellinen, joten päädyimme appiukon kanssa  tekemään kunnon perustukset ja vaja tolppien päälle. Rakennusmääräysten mukaan voi ilman sen kummempia lupia tehdä 10 neliömetrin rakennuksen.

Maaston vuoksi ei kuoppia voinut tehdä pikkukaivurilla, vaan kaikki tehtiin käsin. Terälapion alta löytyi kaikkea kuivasta hiekkamaasta suohon ja tietenkin myös isoja kiviä. Kävikin niin, että neljää tolppaa varten jouduttiin loppujen lopuksi kaivamaan seitsemän kuoppaa perustuksille, koska suunnitelluista paikoista löytyi isoja kiviä pinnan alta. Joten oli pakko tehdä uusi ja uusi ja uusi kuoppa, neljän sijaan tehtiin kaiken kaikkiaan seitsemän.

Kuulostaa ihan työelämältä joulun tai juhannuksen alla, eikö vain? Valmista pitäisi saada, keinot vaan ovat hyvin kyseenalaiset.

Jos et ole tehnyt itsellesi työhön liittyvää uudenvuodenlupausta, miten olisi: “Teen oikeita asioita.” Silloin sinäkin teet työtä, jossa pystytettän neljä tolppaa seitsemän kuopan sijaan! Kevät ei ole vielä menetetty!

Share on FacebookTweet about this on Twitter

, ,

No comments yet.

Vastaa

Fuelled by IMPROVment.