image

Mokaamisen hinta: 331,70 euroa

Ihan tavallinen syksyinen aamu päiväkodin pihassa, aurinko paistaa matalalta, linnut laulavat ja joka puolelta kuuluu lasten leikkien ääntä. Yllättäen puhelimeni soi:

”Jani, missä sä oot?”, kysyy asiakkaani.
”Tänään tulossa teille, mitäs mielessä?”
”Niin siis kello on jo vartin yli ja meidän piti aloittaa tasalta!”
”Niin, siihen on vielä kolme varttia.”
”Eikun vartti sitten, aloitus on yhdeksältä, ei kymmeneltä.”

Hyppään taksiin, jossa pikakertaus työpajan sisällöstä matkalla, juosten neukkariin, takki pois päältä ja aloitus isolla anteeksipyynnöllä.

Luokassa on 16 ihmistä ja olen myöhässä 40 minuuttia. Minulle myöhästyminen maksaa taksin ja anteeksipyyntönä kukkia järjestäjälle, yhteensä 31,70 euroa. Ja ihan vain akateemisena laskutoimituksena: Jos luokassa olevien ylempien toimihenkilöiden keskipalkka on 4000 €, on tuntipalkka tällöin noin 25 €. ja Minä olen tuhlannut siitä kaikkien työajasta melkein kolme varttia, yhteensä siis 12 työtuntia, rahassa laskettuna kolmisensataa. Mokaamisen hinta oli siis 331,70 euroa.

Kun mokaan, kysyn itseltäni kaksi asiaa: ”Entäs sitten ja mitäs sitten?” Mitäs sitten eli mitä tapahtuu nyt ja mitä mokasta seurasi ja entäs sitten eli sekä mitä opittiin jatkoa varten. Mokia sattuu ja tapahtuu joka tapauksessa, vaikka varautuisit miten. Ja jos joku improvisaatiokonsultti yrittää kertoa, että moka on aina lahja, ei se ole. Inhimillisyys on lahja silloin, kun opimme mokastamme jotain.

Share on FacebookTweet about this on Twitter

, ,

No comments yet.

Vastaa

Fuelled by IMPROVment.