teekkari-vs2

Maaginen siirtymä insinööriksi

Perinteisesti teekkari on oivaa seuraa: kohtelias herrasmies, jolta ei puutu huomaavaisuutta tai huumoria. Insinööri taas on sisäänpäin kääntynyt introvertti, joka kiinnostuu ohjelmointikielistä ja tilastomatematiikasta enemmän kuin elämästä. Tämä muutos joviaalista seuramiehestä rationaalisen ajattelun airueeksi tapahtuu ilmeisesti sillä sekunnilla kun tutkintotodistus napsahtaa kouraan. (Varsin käänteentekevä A4!).

Opiskeluaikana vitsailtiin, että teekkarin ja diplomi-insinöörin ero on siinä, että jälkimmäinen on oppinut, ettei kaikkea ilmaista viinaa tarvitse juoda. Kukaan ei silloin tiennyt, että työelämään päästyään insinööri heittää vuorovaikutustaidot nurkkaan, käännymme sisäänpäin ja rupeamme muiden pilkan kohteeksi. Voi meitä velikultia!

Stereotypia ei synny tyhjästä, yleistys on vallitseva mielikuva omasta – tai varsinkin jostakin toisesta ihmisryhmästä (linkki: wikipedia). Stereotypiassa on aivan varmasti totuuden siemen. Joten mistä tämä mielikuvien ero kertoo? Vastaako tämä sinun käsitystä työelämästä ja insinööreistä?

Share on FacebookTweet about this on Twitter

, ,

No comments yet.

Vastaa

Fuelled by IMPROVment.